Grandioos Pinksterconcours in de Wijk kent een nat slotakkoord, Grote Prijs is voor Denny Olde Agterhuis

Drie prachtige dagen paardensport werden maandag aan het eind van de middag met een flinke bak regen afgesloten. Het kon de organisatie niet deren, want het was verder alleen maar mooi weer en de hippische prestaties stemden tot grote tevredenheid. De zege in de grote prijs ging naar Friesland, naar Denny Olde Agterhuis, maar er bleven ook de nodige prijzen in de eigen regio.

Anneke Borkent uit Enschede werd in de Wijk Nederlands kampioen tuigpaarden voor dames.

Anneke Borkent uit Enschede werd in de Wijk Nederlands kampioen tuigpaarden voor dames. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Vanaf vrijdag was het voor de liefhebbers genieten op landgoed Dickninge, waar niet alleen springpaarden en pony’s in de ring kwamen, maar ook tuigpaarden in verschillende combinaties. Er stond maandagmiddag zelfs een Nederlands kampioenschap tuigpaarden op het spel, speciaal voor dames. De zege ging naar Anneke Borkent van de uiterst succesvolle Stal Huckriede in Enschede. Het was niet haar eerste Nederlandse titel en ze bleef de zes tegenstrevers ook nog voor in de strijd om de mooiste combinatie. „Deze is echt het schoonste geheel”, zei de jury over de nummer 17. „Het hele plaatje, alle details zijn in het goud, zelfs in de manen. Ook met prachtig goudbeslag in de wielen, ook het nummer 17 glanst, alles is perfect.”

Nieuws

menu