FC Meppel speelt zich nagenoeg veilig door verrassende uitzege op Gramsbergen

.

FC Meppel heeft zich zaterdag nagenoeg veiliggespeeld door een 1-3 zege in en op Gramsbergen. De groen-witten werden algauw op een 1-0 achterstand gezet, maar kwamen vlak voor de pauze op gelijke hoogte: 1-1. Na rust waren de betere kansen voor FC Meppel, dat door treffers van Hugo Bisschop en Emiel Kwant de winst naar zich toe trok. Door de zege is de afstand tot concurrent SV Oosterwolde 6 punten (met nog 2 duels te gaan) en lijkt het tweedeklasserschap veiliggesteld.

In Gramsbergen begon FC Meppel zaterdag defensief en werd het initiatief aan de thuisploeg gelaten. Gramsbergen kreeg binnen een minuut een levensgrote kans en verzuimde daaruit de score te openen. Even later viel die treffer wél door een te korte terugspeelbal van Yannick van der Veen. Roy Seinen profiteerde ervan en maakte de 1-0. FC Meppel herstelde zich daarna en werd sterker. Op slag van rust leverde dat de verdiende gelijkmaker op via Brian van der Zweerde: 1-1.

Meeste gevaar

Na de pauze was FC Meppel de ploeg die het meeste gevaar stichtte. Invaller Hugo Bisschop - hij kwam een halfuur voor tijd in het veld - scoorde met zijn snelheid de 1-2. Hij werd de diepte in gestuurd en schoot FC Meppel hard op voorsprong. Gramsbergen ging vanaf dat moment steeds meer risico nemen en gooide het achterin open. Emiel Kwant profiteerde daarvan, op aangeven van Bisschop, en besliste het duel met de 1-3.

Nieuws

Meest gelezen

menu