Guido Wind volgt Bernard Koning op bij MSC

MSC-voorzitter Arjan Jonkers en de nieuwe hoofdtrainer Guido Wind. MSC

Guido Wind wordt de nieuwe hoofdtrainer van MSC. De Vollenhovenaar volgt aan het einde van dit voetbalseizoen Bernard Koning op. Wind (32), die in het bezit is van het diploma TC1 (UEFA A), is nu nog trainer van het tweede elftal van Flevo Boys dat uitkomt in de reservehoofdklasse bij de zaterdagamateurs.

Nadat enkele weken geleden duidelijk werd dat (na vier seizoenen) de wegen van de zaterdagvijfdeklasser en hoofdtrainer Koning gaan scheiden, is de commissie voetbaltechnische zaken (VTZ) op zoek gegaan naar een nieuwe oefenmeester. MSC-voorzitter Arjan Jonkers: „De belangstelling om hoofdtrainer van MSC te worden, was erg groot. We hebben met verschillende goede en gekwalificeerde kandidaten gesproken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Guido Wind. Een jonge enthousiaste trainer die, ondanks zijn leeftijd, al in het bezit is van de belangrijkste trainersdiploma’s. Hij wil zich als trainer verder ontwikkelen en kijkt daarbij verder dan alleen de eerste selectie. Ook het tweede elftal en de jeugd hebben zijn aandacht. En dat past uitstekend bij de ambitie van onze vereniging. Ook MSC wil de komende seizoenen gezamenlijk groeien naar een sportief hoger niveau. Samen sportieve en spraakmakende voetbaldromen waarmaken. En dat met Guido Wind als hoofdtrainer.”

Goed gevoel

De nieuwe hoofdtrainer van MSC is op zijn beurt blij met de kans die MSC hem biedt. „Het is geweldig dat ik mijn eerste stappen als hoofdtrainer mag zetten bij zo’n gerenommeerde vereniging”, zo reageert de Vollenhovenaar op zijn aanstelling. „Na de eerste gesprekken met het technisch hart van de vereniging en de spelersraad was het gevoel direct goed. En het klopt dat mijn sportieve ambities overeenkomen met die van de vereniging, waardoor dit een goede match moet gaan worden. Ik kijk er in ieder geval naar uit om met de jonge, talentvolle selectie die er bij MSC staat aan de slag te gaan.”

Guido Wind begon zijn trainersloopbaan al op jonge leeftijd. Maar liefst 8 seizoenen trainde hij jeugdelftallen bij VENO, in zijn woonplaats Vollenhove. Daarnaast behaalde hij in die tijd ook het diploma trainer-coach UEFA C (TC3). In 2013 stapte Wind twee seizoenen over naar Flevo Boys. Bij die vereniging in Emmeloord trainde hij het JO15-team, dat uitkwam in de 3de divisie. In 2015 verkaste de Vollenhovenaar naar CVVO in Lemmer, waar hij trainer werd van het JO19-1-team. In 2016 ging hij naar d’Olde Veste’54. Bij die Steenwijker vereniging nam hij eveneens het JO19-1-team onder zijn hoede en mocht hij met z’n juniorengroep in 4 seizoenen 3 keer om promotie naar de landelijke 2de divisie spelen. Van 2018 tot 2020 was hij bij de zaterdageersteklasser in Steenwijk tevens ‘hoofd jeugdopleiding bovenbouw’.

Verder ontwikkeld

Sinds anderhalf jaar is Guido Wind trainer van het tweede elftal van Flevo Boys. Met die ploeg bezet hij momenteel de 3de positie in de reservehoofdklasse. Intussen heeft hij zich als trainer de laatste jaren verder ontwikkeld. Zo behaalde hij in 2015 het diploma trainer-coach UEFA B (TC2). In 2019 heeft Wind de Masterclass van Football 2 Improve gevolgd en in 2021 het diploma trainer-coach UEFA A (TC1).

Nieuws

menu