HTC-voorzitter Ruud van der Laan vindt het sociale aspect belangrijker dan prestaties: 'We zijn een heel toegankelijke vereniging'

HTC werd op 1 mei 1932 opgericht. Dat betekent dat de Havelter Tennis Club, niet te verwarren met de Zwolse voetbalclub HTC, volgend jaar 90 jaar bestaat. De commissie bijzondere gebeurtenissen en evenementen komt binnenkort bijeen voor een eerste aanzet. Zonder historie geen heden. Dat weet ook voorzitter Ruud van der Laan van deze Havelter vereniging, die ooit de prachtige naam Doe je best had: „We zijn een heel toegankelijke vereniging.”

Ruud van der Laan is voorzitter van de Havelter Tennis Club (HTC).

Ruud van der Laan is voorzitter van de Havelter Tennis Club (HTC). Foto: Leo de Harder

Van der Laan (75) is minimaal drie keer per week te vinden op het tenniscomplex aan de Binnenesweg. Op de vraag wanneer Doe je best ooit HTC werd, moet hij het antwoord schuldig blijven. Gedacht wordt aan 1972, toen een nieuw tennispark werd aangelegd aan de Schapendrift. Met vier gravelbanen en een kunstgrasbaan. Heel wat beter dan de oorspronkelijke grasbaan, die vlak na de Tweede Wereldoorlog in een betonbaan (!) veranderde.

Nieuws

Meest gelezen