Hans Slender is de nieuwe hoofdtrainer van ZZVV

Hans Slender (rechts) is de nieuwe hoofdtrainer van ZZVV. Bestuurslid technische zaken Sander Kroezen (links) is zeer tevreden met de aanstelling van Slender. Foto: ZZVV

De voetbalvereniging ZZVV heeft in de persoon van Hans Slender een nieuwe hoofdtrainer vastgelegd. Slender stapt per direct in bij de Zuidwoldigers en blijft ten minste tot en met 30 juni 2023 verbonden aan de geel-zwarten. Hij is daarmee de opvolger van Herman Schonewille.

Zaterdagderdeklasser ZZVV is voor de 39-jarige Hans Slender zijn eerste klus als hoofdtrainer. De afgelopen drie seizoenen was hij assistent-trainer van Marcel Smid bij vv De Weide in Hoogeveen. Daarvóór was Slender actief als jeugdtrainer en als hoofd jeugdopleiding bij ACV in Assen en De Weide. Hij is geen onbekende voor ZZVV, aangezien hij vier seizoenen in het eerste elftal speelde. Daarin kwam hij tot 71 wedstrijden en 4 doelpunten.

Zeer tevreden

Hans Slender is in het dagelijks leven beleidsadviseur Sport en Bewegen voor de gemeente Groningen en SportDrenthe. Daarnaast is hij als adviseur betrokken bij de Nederlandse Sportraad en is hij bestuurslid Sport Science en Innovation .

Daarnaast was hij in het huidige voetbalseizoen nog actief als assistent-trainer bij De Weide, dat zijn contract vroegtijdig wilde beëindigen om hem deze kans als hoofdtrainer te gunnen. Bestuurslid technische zaken Sander Kroezen van ZZVV is zeer tevreden met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer: „We zijn content met het binden van Hans aan onze vereniging. Naar aanleiding van de gesprekken met hem, zijn achtergrond binnen ZZVV en zijn maatschappelijke carrière binnen de sportwereld is hij voor ons de juiste match . We geloven dat hij door zijn kennis van zaken, zijn oog voor het individu en zijn analytische karakter niet alleen de spelers van het eerste elftal verder kan ontwikkelen, maar ook van toegevoegde waarde kan zijn voor de gehele vereniging.”

Nieuws

menu