Havelter rugbyclub The Big Stones is 'moving forward' met Nieuw-Zeelandse trainer en speler John Pikari

De woorden nice, enjoy en a good group vallen regelmatig tijdens het interview. Maar een rugbycoach - of deze nu uit Nieuw-Zeeland komt of uit Havelte - wil ook gewoon winnen. En dat gebeurde, afgelopen zondag tegen Rugby Club Groningen. The Big Stones sloot de thuiswedstrijd in Havelte met 52-7 zegevierend af. Met dank aan spelend coach John Pikari.

John Pikari: 'Als je in Nieuw-Zeeland niet aan rugby doet in je jeugd, dan ben je een uitzondering.'

John Pikari: 'Als je in Nieuw-Zeeland niet aan rugby doet in je jeugd, dan ben je een uitzondering.' Foto: Wilbert Bijzitter

De vraag hoe een 25-jarige kleine Nieuw-Zeelander - gek van rugby en opgegroeid in de hoofdstad Wellington - verzeild is geraakt in het Drentse brinkdorp, is zo logisch als wat. Het is half 1, zondagmiddag 7 november. Over anderhalf uur speelt The Big Stones 1 thuis tegen Rugby Club Groningen. De nummer laatst tegen de nummer voorlaatst. De Havelter ploeg heeft tot dan toe alle vijf duels in de 3de klasse Noord-Oost verloren. Met Pikari moet het beter gaan en hoewel de uitslag dat bevestigt, spreekt de coach - in het gezelschap van bestuurslid Alwin Bos - voorafgaand aan het duel al over progression .

Nieuws

Meest gelezen