Hekkensluiter FC Meppel strijdt dapper, maar kan het niet bolwerken tegen hoogvlieger DOS'37

.

.

Hekkensluiter FC Meppel streed zaterdag in Vriezenveen tot de laatste minuut, maar hoogvlieger DOS’37 was met 4-2 te sterk voor de groen-witten.

De thuisploeg kwam al in de 4de minuut op 1-0, toen Ronald te Morsche een steekballetje van Sander Thom op waarde schatte en doel trof. In de 10de minuut kreeg FC Meppel een grote kans op de 1-1, maar DOS-keeper Patrick Nitert bleek een sta-in-de-weg. Toch kwamen de groen-witten in de 19de minuut alsnog langszij, dankzij een treffer van Hugo Bisschop. Hoewel de thuisploeg daarna nog wel enige kansen kreeg, bleef de 1-1 tot de pauze op het scorebord staan.

Strafschop

Ook in de 4de minuut ná rust kwam DOS’37 tot een doelpunt. Vanwege een handsbal ging de bal op de penaltystip, maar keeper Erik Kampherbeek keerde de strafschop van Ronald te Morsche. In tweede instantie werd het echter alsnog 2-1, via Twan Schonewille. Toen Shakki Mohamed in de 63ste minuut met een individuele actie de 3-1 aantekende, leek het pleit beslecht voor de Meppelers. Twintig minuten voor tijd viel niettemin de 3-2 van invaller Mick van Laere en werd het toch weer even spannend. In de 73ste minuut bracht Jordi Brinkman de marge namens de thuisploeg weer op twee. Diens 4-2 was tevens de eindstand.