Het bijzondere seizoen van voetbalcommentator Mark van Rijswijk uit Oldemarkt: 'Ik zie het na al die jaren nog steeds niet als werk'

Voetbalcommentator Mark van Rijswijk (41) uit Oldemarkt heeft afgelopen weekend zijn voetbalseizoen afgerond met het verslaan van de vrouwenbekerfinale tussen ADO Den Haag en PSV. De Oldemarkter maakt zich nu op voor het ESPN-programma EK Voetbalpraat. Een week rust heeft hij niet, dat komt pas na het Europees kampioenschap: „Eigenlijk moet je altijd aan staan.”

ESPN-verslaggever Mark van Rijswijk uit Oldemarkt is een verwoed verzamelaar van voetbalboeken. Hij heeft er inmiddels 7000.

ESPN-verslaggever Mark van Rijswijk uit Oldemarkt is een verwoed verzamelaar van voetbalboeken. Hij heeft er inmiddels 7000. Foto: Martijn Bijzitter

‘Vandaag de laatste wedstrijd op locatie dit seizoen: de bekerfinale bij de vrouwen. Nummer 114 waar ik dit seizoen zelf bij was. Twee bekerfinales, twee kampioenswedstrijden, degradatieduels en alles wat daartussen zat. Een bijzonder seizoen.’ Dat twitterde je afgelopen week. Hoe bijzonder was jouw voetbalseizoen?