Hoofdklasser MLTC uit Meppel bewijst zichzelf een goede dienst

Elysia Pool won zondag in Baarn driemaal namens MLTC.

Elysia Pool won zondag in Baarn driemaal namens MLTC. Foto: Leo de Harder

Het eerste gemengd tennisteam van MLTC heeft zichzelf zondag in de zesde speelronde van de landelijke hoofdklasse een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Baarn 2 met 2-6 te winnen. Het Meppeler team straalde dan ook meer vertrouwen uit dan in voorgaande weken.

Voorafgaand aan dit duel stond MLTC samen met twee andere teams in de degradatiezone, met een gelijk aantal punten. Door de winst in Baarn heeft het Meppeler team alles nog in eigen hand. Terwijl MLTC zes punten kon bijschrijven, pakten de twee andere teams zondag slechts twee punten. De laatste speeldag - zondag 4 juni, thuis tegen Het Spieghel 1 uit Hilversum - wordt allesbeslissend.

In het damesenkelspel begon Celine Koets goed. Bij de stand 2-3 kreeg ze echter een break tegen en dat kon ze niet meer herstellen: 6-3. In meestal lange en mooie rally’s trok haar tegenstandster ook in de tweede set aan het langste eind: 6-2. In het andere damesenkelspel had Elysia Pool geen moeite met haar opponent: zij won gemakkelijk met tweemaal 2-6.

De in de VS collegetennis spelende Stijn Slump was deze zondag bij MLTC voor het eerst weer beschikbaar. Hij won zijn enkelspel overtuigend met 2-6 en 1-6. En Mattheo Knoop had in zijn enkelspel geen moeite met zijn tegenspeler: 1-6 en 4-6.

In het damesdubbelspel moesten Celine Koets en Elysia Pool even op gang komen. Ze kwamen in de eerste set met 5-2 achter, maar kwamen sterk terug tot 5-6. Daarna kon het MLTC-duo het niet afronden, maar de tiebreak wonnen ze wel: 6-7. In de tweede set keken de Meppelsen opnieuw tegen een achterstand aan (4-1), maar ook die bogen ze weer om in een 5-6 voorsprong. De tiebreak ging ditmaal verloren: 7-6. Door de supertiebreak met 7-10 te winnen, trokken ze alsnog aan het langste eind.

Het herendubbelspel van aanvoerder Robin Grit en Stijn Slump was een wedstrijd met snoeiharde opslagen en rally’s op hoge snelheid, die met 4-6 en 2-6 overtuigend werd gewonnen.

Het gemengd dubbel van Maikel Borg en Annelou Nab ging in beide sets gelijk op en moest na setstanden van 6-4 en 4-6 via een supertiebreak worden beslist. Daarin werd door beide partijen opvallend vaak een dubbele fout geslagen. Bij 9-8 wist Baarn het eerste matchpoint meteen te benutten.

In de eerste set van hun gemengd dubbel maakten Robin Grit en Elysia Pool te veel fouten en daar profiteerden hun tegenstanders van: 6-1. In de tweede set stelde het MLTC-koppel orde op zaken, verliep het samenspel beter en werd de tiebreak gewonnen: 6-7. Ook de supertiebreak ging naar de Meppelers, met overtuigende cijfers: 3-10.

MLTC heeft op de laatste competitiedag genoeg aan een gelijkspel (4-4) om uit het degradatiegevaar te blijven.