Hoofdklasser MLTC uit Meppel sleept er tegen Domstad toch nog een gelijkspel uit

Elysia Pool won zondag niet alleen haar enkelspel, maar ook het damesdubbelspel (met Celine Koets).

Elysia Pool won zondag niet alleen haar enkelspel, maar ook het damesdubbelspel (met Celine Koets). Foto: Leo de Harder

Het eerste gemengd tennisteam van MLTC heeft zondag in de vierde speelronde van de landelijke hoofdklasse thuis met 4-4 gelijkgespeeld tegen het Utrechtse Domstad 1, de kampioen van 2022.

Annelou Nab sloeg in de eerste set van haar enkelspel vanachter de baseline harde en vlakke ballen waarop haar tegenstandster hooguit een verdedigend antwoord had. Met 6-2 ging de zege naar de MLTC’ster. In de spannende tweede set kreeg de Utrechtse meer grip op het spel van Annelou en eindigde het met een tiebreak: 6-7. Daarna won de opponent ook de beslissende derde set: 2-6. Het andere damesenkelspel werd afgewerkt door Elysia Pool, die collegetennis in de VS speelt en geen moeite enkele met haar tegenspeelster had: tweemaal 6-2. Lars Bijsterbosch was na diens kuitblessure weer inzetbaar, maar kon nog niet overtuigen: 2-6 en 3-6. Robin Grit schoot in z’n enkelspel goed uit de startblokken, maar kon uiteindelijk niet van zijn zéér vaste opponent winnen: 5-7 en 4-6. Na de vier enkelspelen stond MLTC dus met 1-3 achter.

Supertiebreak

In het damesdubbel kwamen Celine Koets en Elysia Pool in de eerste set vaak tot deuce, maar verloren ze toch met 4-6. In de tweede set stelden ze orde op zaken (6-2) waarna de supertiebreak met 10-8 werd gewonnen. Robin Grit en Vincent Schadee hielden in hun herendubbel in de openingsset langdurig gelijke tred met hun tegenstanders, maar deze ging toch nog nipt verloren (6-7). In de tweede set liepen ze snel uit naar 5-0 en werd het uiteindelijk 6-2. Ook dit herendubbel moest via een supertiebreak worden beslist. Bij 9-6 hadden de MLTC’ers hun eerste matchpoint, maar deze werd niet verzilverd. Toch trokken de Meppelers aan het langste eind (met 12-10) en zo was de tussenstand 3-3.

Rentree

In het gemengd dubbelspel konden Celine Koets en Robin Grit de energie niet meer vinden: ze verloren met tweemaal 2-6. Annelou Nab en Maikel Borg, die na blessureleed ook z’n rentree maakte, wonnen hun partij wél maar ook zij hadden daarvoor uiteindelijk een supertiebreak nodig: 3-6, 6-2 en 10-6.

Komende zondag staat vanaf 10.00 uur de volgende thuiswedstrijd van MLTC 1 gepland, dan tegen Daisy 1 uit Apeldoorn.