Hoofdklasser MLTC verliest fors van koploper Daisy en bevindt zich in degradatiezone

Celine Koets verloor het damesdubbel met Elysia Pool zondag na een spannende supertiebreak.

Celine Koets verloor het damesdubbel met Elysia Pool zondag na een spannende supertiebreak. Foto: Leo de Harder

Het eerste gemengd tennisteam van MLTC heeft zondag in de vijfde speelronde van de landelijke hoofdklasse thuis met 1-7 verloren van de ongeslagen koploper Daisy 1 uit Apeldoorn. Hierdoor is het Meppeler team in de degradatiezone beland.

Zowel de damesenkelspelen van Annelou Nab (4-6, 3-6) en Elysia Pool (4-6, 2-6) als de herenenkelspelen van Lars Bijsterbosch (0-6, 4-6) en Robin Grit (4-6, 4-6) gingen verloren. Hierdoor keek MLTC algauw tegen een 0-4 achterstand aan.

Spannende supertiebreak

Om er nog een gelijkspel uit te slepen, moesten de resterende vier dubbels allemaal gewonnen worden. Iets wat de MLTC’ers in de afgelopen jaren nog weleens is gelukt. Het damesdubbel van Celine Koets en Elysia Pool begon met maar liefst vijf servicebreaks over en weer op rij. In de 3de game werd het zelfs vijfmaal deuce. Bij de stand 2-3 kregen de dames van Daisy toch meer grip op de wedstrijd en verloren de Meppeler dames uiteindelijk met 3-6. De tweede set wonnen Celine en Elysia echter met 6-3 en daardoor moest dit duel via een spannende supertiebreak worden beslist. De winst ging met 7-10 naar het Apeldoornse duo.

In het herendubbel liepen Robin Grit en Vincent Schadee in hun eerste servicegame direct tegen een break op die ze niet meer konden herstellen en dus ging de openingsset met 4-6 verloren. In de tweede set ging het wat langer gelijk op, maar ook deze kende 4-6 als eindstand.

In de eerste set van het gemengd dubbel werden Robin Grit en Celine Koets werkelijk overlopen: 0-6. In de tweede set herstelden de MLTC’ers zich goed en ging het langdurig gelijk op. Bij een stand van 5-4 kregen ze de mogelijkheid om de set zélf uit te serveren, maar dat lukte niet. Het werd 6-6 en daardoor moest de tweede set via een tiebreak worden beslist. Daarin kreeg het Meppeler duo drie setpoints, maar het tweetal van Daisy pakte uiteindelijk ook deze set, via hun derde matchpoint.

Overtuigende zege

Uiteindelijk werd de MLTC-eer gered, want het gemengd dubbel van de nog niet volledig inzetbare Maikel Borg en Annelou Nab leverde een overtuigende zege op (6-2, 6-3).

Het Meppeler hoofdklasseteam moet volgend weekend in de uitwedstrijd tegen Baarn punten pakken om het degradatiespook te verjagen. Het belooft dus een belangrijke wedstrijd te worden voor de MLTC’ers.