Hoofdmacht d'Olde Veste'54 bekert simpel verder, reserves uitgeschakeld

Jeffrey Dijkstra brak woensdagavond de bekerstrijd in en tegen Gieten open met een treffer en een assist. Foto: Archief Helmich Lubberts

Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 heeft zich woensdagavond vrij simpel geplaatst voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. De Steenwijkers wonnen met 1-6 van zondagderdeklasser Gieten. De blauw-gelen kregen in de eerste helft voldoende kansen om al ruim afstand te nemen van de Drentse gastheren, maar dat deden ze niet.

Een poeier, vol op de wreef, van Jeffrey Dijkstra betekende 0-1 in de eerste helft. Na de pauze scoorden de gasten er lustig op los. Direct in de eerste minuut van de tweede helft maakte Bas de Vries er uit een hoekschop al 0-2 van. Dijkstra stelde De Vries vervolgens in staat om de 0-3 te scoren. Uit een mooie combinatie tussen Sten Toeter en Hessel Eikelboom pikte invaller Davy Kuurman ook z’n graantje in de score mee: 0-4. Een schot van afstand verraste doelman Tom Holleboom en zo redde Gieten de eer: 1-4. Uit een hoekschop van Juules Kwant kopte Leon Hertong de 1-5 tegen het nylon. Aanvoerder Jason Huisman wist met een mooi schot vanaf het randje van het zestienmetergebied het halve dozijn vol te maken: 1-6.

Reserves uitgeschakeld

De reserves van d’Olde Veste’54 gaven woensdagavond op eigen veld in de eerste helft knap partij tegen vierdedivisionist VKW uit Westerbork. Anjo Willems bracht de Drenten op een 0-1 voorsprong, maar Harmen Nijboer bepaalde de ruststand op 1-1.

„In het eerste kwartier na rust werden persoonlijke fouten aan onze kant genadeloos afgestraft”, stelde coach John de Boer van d’Olde Veste’54 2. Het werd uiteindelijk 1-5, door goals van Jonas Nijland (2), opnieuw Anjo Willems en Jasper Waninge.

Nieuws

menu