Hoofdtrainer Klaas Mijnheer stopt na dit voetbalseizoen bij Vitesse’63

Momentopname uit de streekderby tussen Vitesse'63 en SVN'69, vorig voetbalseizoen. Trainer Klaas Mijnheer (links) kijkt vanaf de zijlijn toe. Foto: Gerrit Boer

Klaas Mijnheer neemt komende zomer afscheid als hoofdtrainer van Vitesse’63. De oefenmeester uit Rouveen is momenteel bezig met zijn vierde seizoen in Koekanger dienst.

In de zomer van 2019 ging Mijnheer van start bij Vitesse’63. De eerste selectie was kort daarvoor op een haar na promotie naar de derde klasse misgelopen door een nederlaag in de beslissingswedstrijd tegen BSVV.

Indrukwekkend

In zijn eerste seizoen bij Vitesse’63 had de trainer uit Rouveen algauw de wind in de zeilen, want de Koekangers walsten door de vierde klasse D. Op het moment dat de competitie in maart 2020 werd stilgelegd, vanwege de coronaperikelen, waren de cijfers indrukwekkend: 14 wedstrijden, 45 punten en een doelsaldo van 78-9. Het kampioenschap lag binnen handbereik. De KNVB constateerde dat ook en dus werd de promotiewens van Vitesse’63 ingewilligd.

Het seizoen 2020-2021 was snel voorbij: de rentree in de derde klasse bleef beperkt tot slechts twee competitieduels. In het derde seizoen onder Klaas Mijnheer kon de selectie van Vitesse’63 eindelijk écht laten zien wat ze waard was op dit niveau. Na een uitstekende eerste seizoenshelft zakte Vitesse’63 weliswaar iets weg uit de subtop, maar met uiteindelijk 40 punten en een zevende plaats overheerste tevredenheid in Koekange.

Voorspoedig

Vanwege veranderde werkzaamheden leek het erop dat Klaas Mijnheer afgelopen zomer al zou stoppen bij de rood-gelen. Binnen Vitesse’63 werd echter snel geschakeld. In de persoon van Frens Waninge werd een trainer gevonden die beschikbaar is als Mijnheer vanwege werk in het buitenland zit. Deze samenwerking verloopt dit seizoen voorspoedig.

Klaas Mijnheer: „Nu ik een stap terug heb gedaan als trainer, komt er na dit seizoen een einde aan mijn periode bij Vitesse’63. Ik heb het fantastisch naar m’n zin bij de club en ben zeker niet uitgekeken op de groep of de vereniging. Vitesse’63 past op alle vlakken gewoon erg goed bij mij. Toch is het tijd voor deze stap. Ik wil mijn tijd anders gaan besteden, zeker omdat ik voor m’n werk dus vaker naar het buitenland mag. Daarnaast vind ik dat het na vier jaar goed is dat er een nieuw gezicht voor de spelersgroep komt. Het omgaan met een groep en de staf, de zaterdagen op pad, een stukje spanning, de kick als je wint: ik ga het ongetwijfeld missen. Ik zie wel wat er na die periode van afstand op m’n pad komt. Het moment om uitgebreid terug te blikken komt later. Nu wil ik dit seizoen met iedereen op een goede manier afsluiten. Gezien ons spel dit seizoen, het karakter van de groep en de resultaten van de laatste weken heb ik er alle vertrouwen in dat we opnieuw kunnen mikken op een plek in het linkerrijtje.”

Nieuws

menu