Internationale strijd om Meppel Storks Cup is begonnen

De meeste aandacht ging zaterdag uit naar een jong Belgisch talentje, Killian van Roost. Niet alleen omdat hij jarig was, maar ook omdat hij met ruime cijfers won van Mohammed Qali uit Koeweit. Foto: Leo de Harder

Onder een goed gesternte qua weer is dit weekend het internationale jeugdtoernooi bij MLTC van start gegaan. Op zaterdag werden de kwalificatieduels gespeeld, waarin de laatste plaatsen voor het hoofdtoernooi werden bevochten.

De meeste aandacht ging zaterdag uit naar een jong Belgisch talentje, Killian van Roost. Niet alleen omdat hij jarig was, maar ook omdat hij zichzelf met technisch verzorgd spel en een goede focus het enig juiste cadeau gaf en met ruime cijfers won van Mohammed Qali uit Koeweit: 6-0, 6-3.

Stabiel

De volledige selectie van Koeweit (5 jongens, géén meisjes) mocht op zaterdag trouwens aan de bak. Ze zijn weer een stuk rijker, maar vooral qua ervaring en teleurstellingen. De andere vier Koeweiti troffen allemaal een Duitse tegenstander en dat leverde drie keer een overwinning op voor een van onze oosterburen. Eén Koeweiti, Mohammad Alawadhi, was echter stabiel in zijn spel en won met 6-3 en 6-3. Hij verdedigt deze week dus de eer van zijn land in het hoofdtoernooi om de Meppel Storks Cup.

De laatste partij op zaterdag die nog het vermelden waard is, was die tussen de Tsjechische Martin Smid en de Duitse speler Bennet Zuendorf. Het was erg spannend, beiden wonnen een set. Een zogenaamde match tiebreak (een korte set tot 10 punten) moest de beslissing brengen. Het werd 10-5 voor Zuendorf, zodat zaterdag maar liefst 6 Duitsers aan het hoofdveld konden worden toegevoegd.

Maandagmorgen om 09.00 uur beginnen de wedstrijden van het hoofdtoernooi.

Metamorfose

Veel trainers van de nationale teams kennen Meppel, MLTC en het tennispark. Sommigen komen al vele jaren naar Meppel, maar toch keken ze hun ogen uit bij aankomst. De laatste twee jaar is het toernooi immers niet afgewerkt en intussen heeft het park binnen drie jaar een behoorlijke metamorfose ondergaan. Voor de club zelf een geleidelijk proces waaraan je went, maar de wijzigingen voor de buitenstaander zijn best spectaculair. Er liggen buiten nu 4 nieuwe padelbanen, binnen maar liefst 6 nieuwe padelbanen, het clubhuis is verbouwd en heeft nieuwe pachters, en het terras is voorzien van nieuw meubilair. Dat het resultaat er mag zijn, mocht de wedstrijdleiding op deze eerste speeldag eindeloos aanhoren. De voorzitter liep dan ook trots als een pauw rond. En terecht.

Nieuws

menu