Invaller Pascal Mulder is de matchwinnaar in het verre Zeeland

Pascal Mulder. Foto: VV Staphorst

Derdedivisionist Staphorst heeft de verre uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Goes dinsdagavond met 0-1 gewonnen. De geel-blauwe brigade van trainer Paul Weerman had aan een treffer van invaller Pascal Mulder voldoende voor deze zege met minimale cijfers. Aanvoerder Mulder kwam pas na rust in het veld en knikte in de 67ste minuut uit een corner de enige goal van dit doordeweekse duel tegen de touwen.

Staphorst was in Goes de betere ploeg, maar trof in de Zeeuwen wel een taaie tegenstander. De beste kansen voor rust waren voor de geel-blauwen, die Sander de Grote naast zagen koppen en Dirk Muis de lat zagen raken via een vrije bal. Ook Goes liet zich af en toe aanvallend zien, maar echt verontrusten kon de thuisploeg Staphorst-doelman Jorick Maats niet.

Gouden greep

Na rust was hetzelfde spelbeeld te aanschouwen, met een beter Staphorst dat zocht naar een voorsprong. In de 54ste minuut was Pascal Mulder de vervanger van Matthijs Verheul en dat bleek een gouden greep. Mulder knikte niet veel later de winnende treffer tegen de touwen: 0-1. Hoewel Staphorst in de slotfase voldoende kansen kreeg om het duel definitief op slot te gooien, bleef het bij 0-1. En zo deed de ploeg van Weerman goede zaken op de ranglijst.

Nieuws

menu