Jan Bos vindt fusie tussen voetbalclubs in Meppel onvermijdelijk: 'Het wachten is op een plan van de gemeente'

Jan Bos (inmiddels 60) zat 19 jaar onafgebroken in het bestuur van de Meppeler voetbalvereniging Alcides. De hoogtepunten winnen het met afstand van de spaarzame dieptepunten die zijn betrokkenheid bij geel-zwart kenmerken. De promoties die volgden op nacompetities werden als kampioenschappen gevierd. Eén memorabele herinnering spreekt enorm tot de verbeelding: Jan Bos trad op als begeleider van Joey van den Berg. Hij kan de carrière van de met veel talent gezegende voetballer dromen. De persoonlijk manager ontwikkelde zich tot zijn tweede vader.

Bij een eventuele verplaatsing van de gefuseerde voetbalclubs in Meppel kunnen er op het huidige hoofdveld van Alcides huizen of kantoren komen, wijst Jan Bos aan.

Bij een eventuele verplaatsing van de gefuseerde voetbalclubs in Meppel kunnen er op het huidige hoofdveld van Alcides huizen of kantoren komen, wijst Jan Bos aan. Foto: Daan Prest

Van den Berg speelde de sterren van de hemel bij Alcides, waar zijn opvliegende karakter hem soms in de weg stond. „Dan zag ik dat aankomen en floot ik langs de lijn op mijn vingers. Dan keek hij op en herkende hij dat fluitje. En hij bedaarde.” Jan Bos lacht. Via PEC Zwolle, waar Joey de aandacht trok van technisch manager Bert Konterman, vertrok Van den Berg naar SC Heerenveen. De toenmalige coach Marco van Basten wilde Joey in zijn selectie. Van Heerenveen verhuisde Van den Berg naar het Engelse Reading, waarvan Jaap Stam trainer was.

Nieuws

menu