Jan Melissen schrijft titel MeppelMaster 2022 op z'n naam

Winnaar Jan Melissen van MeppelMasters 2022 en Sep Benak, lid van de wedstrijdcommissie. Benak kon z'n titel van 2021 niet verdedigen doordat hij niet meer in de gemeente Meppel woont. Foto: Frens Jansen

De golfbaan in Havelte was afgelopen zondag het strijdtoneel van de 13de editie van MeppelMasters, het jaarlijkse golftoernooi dat uitsluitend bestemd is voor inwoners van de gemeente Meppel. De uiteindelijke winnaar was ditmaal Jan Melissen.

De baan lag er zondagochtend keurig bij, het weer zat mee, de wedstrijdcommissie was er klaar voor. Ook de 70 deelnemers hadden er zin in, ze stonden allemaal te popelen om de baan op te gaan. Om 9 uur ging de eerste flight in de categorie strokeplay van start en om half 11 vertrok de laatste flight in de categorie stableford. Om half 4 kwam de laatste flight binnen, want een rondje golf van 18 holes duurt met gemak zo’n vierenhalf uur. De wedstrijdleiding had vervolgens de taak om alle 70 scorekaarten zorgvuldig in te voeren en te controleren, waarna om kwart over 4 de prijsuitreiking kon beginnen.

Jan Melissen

In de categorie handicap 0-18 streden 19 kanshebbers om de titel ‘MeppelMaster 2022’. Hoewel het tot het laatste moment spannend was, mag winnaar Jan Melissen zich een jaarlang met deze titel tooien. Ook in de andere categorieën werd heel serieus gestreden om de winst en de bijbehorende bokalen.

Op de tweede hole, die in het teken stond van ‘ beat the pro ’, lukte het - net als vorig jaar - slechts 7 deelnemers om de bal met één slag dichter bij de hole te slaan dan club-golfprofessional Bastiaan Haasnoot. Het fun-onderdeel ‘ longest putt ’ leverde een mooi bedrag van € 500,- op voor het goede doel: Stichting Leergeld Meppel.

Zowel de deelnemers als de wedstrijdorganisatie kijken terug op een geslaagde editie van MeppelMasters. Ook kijken ze nu al weer reikhalzend uit naar de volgende editie in september 2023.

Prijswinnaars

Categorie strokeplay handicap 0-18, bruto score: 1. Jan Melissen; 2. Joost Hepkema; 3. Ton Hekman. Categorie strokeplay handicap 0-18, netto score: 1. Marc Doosjen; 2. Meintho Krol; 3. Jan Melissen. Categorie stableford handicap 18-36: 1. Roelof Driessen; 2. Menno Peterson; 3. Erwin Rollema. Categorie stableford handicap 36-54: 1. Janneke Roze; 2. Henk Roze; 3. Jantine Holterman. Categorie sponsors: 1. Richard Schokker; 2. José Hinne; 3. Wim Roerdink. Neary: Alychet Bosma. Longest drive dames: Carien Zijlstra. Longest drive heren: Richard Schokker. Putting contest: Meintho Krol.

Nieuws

menu