Jonas Fehlhaber van LSV Wanneperveen bemachtigt wereldtitel in Engeland

Jonas Fehlhaber van Luchtschuttersvereniging (LSV) Wanneperveen heeft afgelopen weekend de eindzege gepakt op het World HFT Championship in Engeland. De schutter uit Heerenveen was vorig jaar nog tweede geworden tijdens het wereldkampioenschap en overtrof zichzelf dus bij deze mondiale titelstrijd.

Jonas Fehlhaber (rechts) wordt gefeliciteerd met zijn wereldtitel in het Engelse Harrogate.

Jonas Fehlhaber (rechts) wordt gefeliciteerd met zijn wereldtitel in het Engelse Harrogate. Foto: Luchtschuttersvereniging Wanneperveen

Het WK werd zaterdag en zondag gespeeld in Harrogate. Na de eerste dag stond Fehlhaber op een gedeelde eerste plaats. „Het was een heel lastige wedstrijd. Op de banen in Engeland staat veel wind, de grond is zacht en er is veel hoogteverschil. Het was lastig, maar voor de anderen blijkbaar nóg lastiger”, zegt Fehlhaber. „Met mijn focus zat het goed. We moesten veertig lanes lopen. Het is liggen, staan, lopen. Luchtbuksschieten is een heel inclusieve sport, je loopt met een groepje van doel naar doel. Wij hadden er een Engelsman bij die vrij veel praatte, maar ik kon me goed afsluiten. Er waren zelfs toeschouwers langs de baan, dat zie je bij andere wedstrijden niet.”

Rekenen