Junioren DOS'46 bemachtigen nationale veldtitel

De junioren van DOS'46 zijn zaterdagmiddag in Driebergen landskampioen op het veld geworden. Foto: DOS'46

De junioren van DOS’46 zijn zaterdagmiddag Nederlands kampioen op het veld geworden. Op het complex van Dalto in Driebergen versloegen de Nijeveense korfballers PKC met 14-19.

DOS’46 schoot geweldig uit de startblokken en blufte de ploeg uit Papendrecht in de eerste helft compleet af. In het begin had PKC vooral geen antwoord op de druk naar binnen van het team van Kelvin Borrink en Emiel Katoele. Via een tussenstand van 4-8 leidde DOS’46 bij rust met 4-11.

Afgebluft

Direct na rust scoorde Jorne van der Zee 4-12, waarmee achteraf gezien het definitieve gat was geslagen. PKC kwam 2 keer terug tot een verschil van 4 doelpunten, maar de Nijeveners bleven rustig en kwamen niet in de problemen. Het eindsignaal klonk bij 14-19.

Emiel Katoele: „We hebben PKC afgebluft. Ze gingen zeuren op elkaar en toen hebben we het gat geslagen. Iedereen gaf bij ons álles en we gingen voor elke bal.”

Bij Sam Meijer liepen na afloop de emoties op: „We hebben een heel seizoen zóveel spanning gehad. We hebben het gewoon verdiend. We hebben zo’n leuk team en wilden er zóveel voor doen. Dit is een mooie bekroning.”

Nieuws

menu