Kampioenschap eredivisie lonkt voor Sportverlichting.com TC Suthwalda

De titel in de eredivisie voor heren lonkt na dit weekend voor Sportverlichting.com TC Suthwalda. De ploeg uit Zuidwolde won zondag thuis met maar liefst 5-1 van het nog ongeslagen Leimonias, terwijl koploper Spijkenisse met dezelfde cijfers onderuit ging bij Nieuwerkerk.

Miliaan Niesten beschikt nog steeds over een ongeslagen status.

Miliaan Niesten beschikt nog steeds over een ongeslagen status. Foto: Gerrit Boer

Suthwalda begon sterk aan de wedstrijd tegen Leimonias. Na de eerste twee enkelspelen stonden de Hagenaars al op een 2-0 achterstand. Miliaan Niesten won met duidelijke cijfers van Lennert van der Linden: 6-3 en 6-0. Daarmee behield de nieuweling bij Suthwalda als enige speler in de eredivisie zijn ongeslagen status. Tim van Terheijden had aan twee breaks in evenzovele sets genoeg om tegenstander Michel van der Goes met twee keer 6-4 aan de kant te schuiven.

Spektakelstuk

De daaropvolgende twee enkelspelen werden bijzondere wedstrijden, waarbij om de haverklap de kansen keerden. Boy Westerhof speelde een waar spektakelstuk tegen Michiel de Krom. Westerhof leek na de eenvoudige 6-2 winst in de eerste set en een 4-1 voorsprong in de tweede, de klus te eenvoudig te kunnen klaren. De Krom weigerde echter te capituleren. De speler van Leimonias herpakte zich en won de set alsnog met 5-7. In de derde set sputterde hij opnieuw tegen, maar dat was nu niet voldoende, want hij kon niet voorkomen dat Westerhof deze met 6-3 uit het vuur sleepte en daarmee het wedstrijdpunt pakte.

Bij een 3-0 tussenstand was het aan Jarno Jans om ook zijn enkelspel tegen Yannick Ebbinghaus te winnen. Dat verliep echter moeizaam. De jeugdiger tennisser won nog wel de eerste set met 6-4, maar verloor met dezelfde cijfers de tweede, waarbij hij echter wel kansen op meer liet liggen. Het lukte hem hierna niet meer zich opnieuw op te laden, waardoor ook de derde set naar zijn tegenstander uit Den Haag ging.

Bij de dubbels goochelde coach Floris Kilian wat met de samenstelling, maar dat pakte goed uit. Jarno Jans revancheerde zich en won aan de zijde van Boy Westerhof met 6-1 en 7-6 van het duo Ebbinghaus en Van der Linden. Niesten en Van Terheijden lieten er gras over groeien in hun ontmoeting tegen De Krom en Van der Valk. Met de cijfers 6-1 en 6-4 zette dit Suthwalda-koppel de 5-1 eindstand op het formulier.

Volop kans op de titel

In de tussenstand, waarbij moet worden opgemerkt dat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld, voert Sportverlichting.com TC Suthwalda de ranglijst met 18 punten aan. Spijkenisse volgt op drie punten, terwijl de kampioen van de voorbije twee jaar Lewabo plaats 3 bezet met dertien punten. Komende zondag kan Suthwalda een grote stap zetten op weg naar de titel. Het speelt dan de uitwedstrijd tegen Lewabo in Beneden-Leeuwen. Bij winst of zelfs een klein verlies heeft de ploeg van coach Floris Kilian volop kans op de titel. „Als we daar wat punten kunnen pakken, is er echt van alles mogelijk. Het begint nu serieus te worden. We hebben in de breedte dit jaar een sterk team en dat betaalt zich uit. In de laatste thuiswedstrijd tegen Spijkenisse zouden we het dan zelfs kunnen afmaken. We gaan het zien, maar we staan er goed voor”, aldus Kilian.