Karter Dyllan Hummel uit Dwingeloo pakt nationale titel in Vrije Klasse Junior Rotax Max

Op het bekende Belgische circuit van Spa-Francorchamps heeft Dyllan Hummel uit Dwingeloo vorige week het nationaal kampioenschap in de Vrije Klasse Junior Rotax Max veiliggesteld. Het was voor deze 15-jarige inwoner van Dwingeloo de laatste wedstrijd om de titel in deze juniorenklasse. Ook bij de andere wedstrijden - in Emmen (waar twee keer werd gereden), het Duitse Meppen en Vledderveen - bereikte hij het podium. Alleen in Venray lukte hem dat niet.

Op het bekende Belgische circuit van Spa-Francorchamps heeft Dyllan Hummel uit Dwingeloo vorige week het nationaal kampioenschap in de Vrije Klasse Junior Rotax Max veiliggesteld.

Op het bekende Belgische circuit van Spa-Francorchamps heeft Dyllan Hummel uit Dwingeloo vorige week het nationaal kampioenschap in de Vrije Klasse Junior Rotax Max veiliggesteld. Foto: Heidi Wijnands

Dyllan Hummel begon een jaar of vier geleden met karten en heeft in een paar jaar tijd laten zien dat hij over het nodige talent beschikt. Tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kreta maakte hij kennis met de kartsport. „Op Kreta was een kartbaan en daar gingen we naartoe. Ik vond het karten eigenlijk wel heel gaaf. Later bleek dat mijn neefje nét met karten was begonnen. Dat trok mij ook wel en toen ben ik er ook in gestapt. Ik moest natuurlijk eerst nog wel een kart hebben. Via via is dat toen gelukt en daarna heb ik aan een paar clubwedstrijden meegedaan.”

Adviezen

Nieuws

menu