Koploper Eemdijk is een maatje te groot voor d’Olde Veste’54

Mehran Ali Pour Asli sticht namens d'Olde Veste'54 koppend gevaar in het strafschopgebied van Eemdijk. Sieb van der Laan

Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 trof zaterdagmiddag met Eemdijk een balvaste, goed combinerende ploeg die met veel snelheid in en tussen de linies voetbalde.

De Steenwijkers konden het tempo in de eerste 25 minuten nog aardig bijbenen, maar daarna werd het verschil in kwaliteit toch wel zichtbaar. Bij rust stond het al 0-3. De koploper liep in de tweede helft uit naar 1-5, maar zag d’Olde Veste’54 toch nog veerkracht tonen. De Steenwijkers kwamen knap terug tot 3-5, maar meer bleek er niet in te zitten.

Levendige beginfase

Er was zaterdagmiddag sprake van een levendige beginfase. Over rechts kregen de gasten voor rust erg veel ruimte. Daarvan had aanvoerder Zeger Beukers al na een paar minuten kunnen profiteren, maar in de rebound kwam doelman Tom Holleboom als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant trof Sten Toeter de paal. Bij een scrimmage in de zestien kwam de thuisploeg goed weg, want Argjend Selimi trof namens de Utrechters de paal. Sten Toeter kogelde in vrije positie naast.

Daarna volgde een heel sterke fase van Eemdijk. Een prachtig boogballetje op maat stelde spits Franslyn Nsingi in staat er 0-1 van te maken en dat gaf de groen-witten vleugels. Jeffrey van den Dikkenberg kreeg te veel ruimte bij een fraaie aanval en kon simpel 0-2 scoren. Tussendoor schoot Patrick de Vente namens de blauw-gelen de bal vanbuiten ‘de zestien’ maar net naast. Na balverlies van Juules Kwant zag Yannick Bouw kans om de score halverwege nog op 0-3 te bepalen.

Strafschop

Direct na rust was het opnieuw raak, en weer was Jeffrey van den Dikkenberg het feestvarken: 0-4. Olde Veste zag pas daarna kans iets terug te doen. Jeffrey Dijkstra werd gevloerd en nam zelf de strafschop: 1-4. Een kwartier voor tijd was opnieuw Yannick Bouw trefzeker. Ook deze keer was er sprake van balverlies op het middenveld: 1-5.

De Steenwijkers kenden toch nog een sterke slotfase. Niels ten Veen tekende voor 2-5 en aanvoerder Jason Huisman maakte er 3-5 van. De captain had de spanning een minuut of drie voor tijd zelfs volledig terug kunnen brengen: hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot naast.

Nieuws

menu