Korfballers DOS ’46 uit Nijeveen winnen in Gorredijk noordelijke tweestrijd met LDODK

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Nijeveen en omgeving kan het hele weekeinde nagenieten van de winst van DOS ’46 in de noordelijke korfbalwedstrijd tegen LDODK: 19-21.

DOS ’46 speelde op de ongebruikelijke vrijdagavond vrijuit, nadat het een week eerder door een overwinning tegen KZ het verblijf in de Korfbal League met zeker nog een jaar had verlengd. Het gehavende LDODK nam nog wel een 3-1 voorsprong, maar daarna slaagde het achttal van trainers Henk Jan Mulder en Friso Boode (beiden ex-LDODK) er in de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Eerst zorgde Christian Dekkers met twee treffers op rij voor 3-3 en daarna was het steeds DOS’46 dat een positieve marge had ten opzichte van de Friese thuisclub, die nog volop in de race is voor een plaats in de play-offs om de landstitel. Leander Zwolle zorgde voor het eerst voor een gaatje van twee goals (6-8) en dat was cruciaal, want dat verschil hield DOS’46 tot de rust (10-12) vast. Telkens slaagde de Nijeveners er in een Fries doelpunt direct te counteren.

Uitblinker Max Malestein

In het begin van de tweede helft sloeg DOS ’46 hard toe en liep weg naar 12-17. Daarna was het zaak voor het bezoekende team om mee te blijven scoren met de thuisclub en met dank aan de wederom uitblinkende Max Malestein slaagde dat. Het eindsignaal kwam bij 19-21, de eerste zege in Gorredijk sinds 2018.

Door de winst is er zelfs nog een klein kansje dat DOS ’46 de play-offs nog kan bereiken, al moet alles dan wel enorm meezitten in de laatste twee speelronden, waarin KCC (thuis) en Groen Geel (uit) de tegenstanders zijn.

Nieuws

menu