Korfballers beginnen dit weekend over volle breedte aan zaalcompetitie: KIOS (R) debuteert als overgangsklasser

Twee weken nadat de ploegen in de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 aan hun zaalcompetitie zijn begonnen, is het dit weekend de beurt aan de overige klassen. Dit na een jaar - vanwege de coronaperikelen - zonder zaalcompetitie en een jaar met een in tweeën geknipte competitie. Hier volgt een vooruitblik.

Momentopname uit een eerdere ontmoeting tussen ZKC'19 en KIOS (R), toen nog in de Wessels Boerhal in Zuidwolde. Dit weekend wordt deze gemeentelijke derby in sporthal De Slenken in de Wijk afgewerkt. De groen-zwarten uit Ruinerwold maken bovendien hun debuut in de overgangsklasse.

Momentopname uit een eerdere ontmoeting tussen ZKC'19 en KIOS (R), toen nog in de Wessels Boerhal in Zuidwolde. Dit weekend wordt deze gemeentelijke derby in sporthal De Slenken in de Wijk afgewerkt. De groen-zwarten uit Ruinerwold maken bovendien hun debuut in de overgangsklasse. Foto: Leo de Harder

ZKC’19 handhaafde zich vorig jaar als debuterend overgangsklasser in de ingekorte zaalcompetitie, dankzij twee overwinningen op DOS Kampen/Unique Waterontharders (14-21 en 21-13). De Zuidwoldigers konden toen nog beschikken over de Wessels Boerhal als thuishal, maar dit seizoen moeten ze - vanwege de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in hun dorp - uitwijken naar sporthal De Slenken in de Wijk.

Heel tevreden

Nieuws

menu