Korfbaltalent Sigrid Kuipers maakt overstap naar DOS'46: 'Zin om nieuw avontuur aan te gaan'

Ze heeft er lang en goed over nagedacht en heeft uiteindelijk gekozen voor een overstap naar DOS’46. Het 17-jarig korfbaltalent van CSL uit het Friese Britsum wist dat het tijd was voor een stapje hogerop. In Nijeveen hoopt ze vanaf volgend seizoen een mooie stap te kunnen maken. „Bij DOS’46 had ik het beste gevoel”, zegt Sigrid Kuipers.

Sigrid Kuipers (rechts) in de finale tegen België. Tijdens dit WK U19, in april in Gent, sleepte ze met Oranje de titel binnen.

Sigrid Kuipers (rechts) in de finale tegen België. Tijdens dit WK U19, in april in Gent, sleepte ze met Oranje de titel binnen. Foto: Marco Spelten

Nu de kogel door de kerk is, is er weer rust in haar leven. „Ik ben druk met school, want ik zit in havo 5 en moet dus examen doen. En in mijn hoofd was ik druk met de korfbalkeuze die ik zou gaan maken. Het was voor mij op een gegeven moment wel duidelijk dat ik óf bij mijn eigen cluppie zou blijven óf naar DOS’46 zou gaan. Nu ik het besluit heb genomen, heb ik het een plekje gegeven”, zegt jeugdinternational Kuipers, die in april in het Belgische Gent met Oranje U19 het wereldkampioenschap binnensleepte.

Geen druk