Korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen verlengt contracten trainersstaf

Trainer-coach Henk Jan Mulder.

Trainer-coach Henk Jan Mulder. Foto: Leo de Harder

Het bestuur van korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen is erg blij te kunnen melden dat het de contracten met Henk Jan Mulder, Friso Boode en Michel Zink heeft opengebroken en verlengd met een jaar. De trainersstaf ligt daardoor tot de zomer van 2024 vast bij de Nijeveners. Met Mulder en Boode is een optie voor een derde jaar afgesproken.

Mulder en Boode begonnen afgelopen zomer aan hun klus bij de hoofdmacht van DOS’46, waarbij ze meerdere opdrachten meekregen: inpassen van jonge talenten in de selectie en bouwen aan een stabiele Korfbal League-selectie. „We maken heel mooie stappen met de groep en hebben de overtuiging dat we nog lang niet klaar zijn”, laat Mulder weten. „Dat ik hier kan samenwerken bij DOS’46 met een heel leergierige selectie en een geweldige staf ervaar ik als een voorrecht.” Boode: „Het proces waarmee we afgelopen zomer zijn gestart, is veel te leuk en uitdagend om ermee te stoppen.”

Meerjarenplan

Zink begint volgend jaar aan zijn derde korfbalseizoen als eindverantwoordelijke voor het tweede team: „Ik heb het nog zó naar m’n zin bij DOS’46 dat ik er graag nog een seizoen aan vast plak.”

Voorzitter Haralt Lucas, over de contractverlengingen: „Deze stap past prima in ons meerjarenplan, waarin het behoud van topkorfbal een belangrijke pijler is. De samenwerking met de mannen loopt soepel, de resultaten zijn goed en de selectie is heel tevreden. Deze verlenging is dus een erg logische stap.”