Landelijke zeilstrijd heeft Beulakerwijde als decor

NK zeilen 16m2 op de Beulakerwijde. Archieffoto/Wilbert Bijzitter

Wanneperveen - Zeilvereniging Belterwiede houdt samen met de 16m2-klassenorganisatie van 28 tot 30 augustus het Nederlands kampioenschap voor de 16m2-zeilklasse. Het strijdtoneel is de Beulakerwijde.

De zestienkwadraat (16m2) is één van de klassiekers in Nederland. Het is een toerboot waar menigeen in heeft leren zeilen. Tevens is het een uitdagende wedstrijdboot waar vele wedstrijden in worden gevaren. Naar het zich laat aanzien wordt het een bijzonder kampioenschap. Gewoonweg omdat de meeste sporters vanwege corona weinig wedstrijden gezeild hebben. Dat heeft ze niet tegen gehouden. Verrassend genoeg hebben 49 boten zich aangemeld. Liefst acht nationaal kampioenen doen er mee.

Hollands zomerweer

Het seizoen is laat op gang gekomen. Of de deelnemers voldoende trainingsuren achter de rug hebben, zal de praktijk uit moeten wijzen. De weergoden hebben Hollands zomerweer beloofd. Regen, zonneschijn en soms veel wind. Alleen de sterksten kunnen dan op de Beulakerwijde winnen. Na een serie van tien wedstrijden is zondagmiddag bekend wie er met de eer mag strijken.

Op de wal wacht de deelnemers een streng protocol. Dit keer geen feesten en barbecues. Afstand houden is het parool. Blijf thuis bij klachten. Volg de looproutes. De organisatoren volgen de voorgeschreven protocollen.

Nieuws

menu