Leander Zwolle wil zich blijven ontwikkelen bij DOS’46: 'Soms verwachten we te veel van onszelf'

Leander Zwolle (24) weet maar al te goed wat het inhoudt. Een bomvolle sporthal De Eendracht. Ofschoon de thuishaven van DOS’46 in Nijeveen deze zaterdagavond niet meteen vol mag stromen, zijn korfbalfans nu wel weer welkom. De Meppeler kijkt ernaar uit en vertelt over het korfbalseizoen tot nu toe, zijn taak als hoofd jeugdopleiding én over de ontwikkelingen rond het trainerschap van DOS’46.

Leander Zwolle is niet alleen speler van het eerste team van DOS'46, maar ook hoofd jeugdopleiding bij de Nijeveense korfbalclub.

Leander Zwolle is niet alleen speler van het eerste team van DOS'46, maar ook hoofd jeugdopleiding bij de Nijeveense korfbalclub. Foto: Leo de Harder

„Het avondje Nijeveen. Ja, dat is bijna niet te omschrijven. Dat er weer publiek is toegestaan is geweldig, al is dat dan maar gedeeltelijk. Maar als het helemaal vol zit, is dat écht uniek. Je komt in een soort flow en het voelt als een extra man die meedoet. Tegelijkertijd heb ik ploeggenoten in het eerste team die nog nooit met zo veel publiek hebben gespeeld. Ik kan mij ook voorstellen dat het voor jonge spelers juist wat extra druk geeft. Dat had ik ook wel een beetje toen ik in 2014 bij DOS’46 kwam. Nu vind ik het fantastisch. Ik heb het enorm gemist. De beleving is zó anders.”

SIOS

Nieuws

menu