Lokale jeugdtalenten mountainbike pakken podium tijdens landelijke wedstrijd op de VAMberg

Jeugdwedstrijden op de Col du Vam in Wijster eerder dit jaar met vele lokale talenten aan de start. Ook leden van MTB Havelte stonden aan de start. Foto: NDC Mediagroep

Reuring op de VAMberg. Honderden jeugdleden van mountainbikeverenigingen uit het hele land togen naar Wijster om te knokken voor een felbegeerde podiumplaats in de landelijke competitie. Ook vele lokale en regionale mountainbikers stonden aan de start.

Bij de jongste jeugd (jongens 8 jaar en meisjes 9 jaar) stonden twintig deelnemers aan de start. Hier pakte Tim van Goor uit Nijeveen, renner van mountainbikevereniging Havelte, een prachtige tweede plek. Ook Lizzy Brakke uit Staphorst (mountainbikevereniging Oldebroek) pakte de zilveren plak.

In categorie 3 (jongens 10 jaar, meisjes 11 jaar) stonden enkele lokale favorieten aan de start. Sterk fietswerk leverde Vera van der Heide uit Wolvega (MTB Havelte) een mooie tweede plek op het podium op.

Vervolgens was het de beurt aan de 11- jarige jongens en 12-jarige meiden. Flink fietsgeweld in de vijf ronden op de steile Col du Vam. Deze groep mocht ook over de verraderlijke rotspartijen in het parcours knallen. Voor wie dit niet wilde, was er een route omheen. Menig valpartij zorgde voor de nodige blauwe plekken en schaafwonden bij menig mountainbiker. Zoë Brakke uit Staphorst (MTB Oldebroek) fietste sterk en kon de zilveren plak mee naar huis nemen.

In de overige categorieën -3, 6, 7 en nieuwelingen (m)- viel de lokale jeugd niet in de prijzen.

Morgen is de VAMberg de hele dag het decor voor de junioren, elite/beloften, nieuwelingen (v), amateur/sportklasse, vrouwen, master 30+, masters 40+ en masters 50+.


Nieuws

Meest gelezen