MLTC 1 wint onder wisselende weersomstandigheden in Bussum

Annelou Nab kwam zondag in Bussum driemaal in actie.

Annelou Nab kwam zondag in Bussum driemaal in actie. Foto: Leo de Harder

Het eerste gemengd team van MLTC heeft zondag in de derde competitieronde van de hoofdklasse, onder wisselende weersomstandigheden, goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Bosheim 1 in Bussum met 3-5 te winnen.

In haar enkelspel had Celine Koets het moeilijk tegen de met veel variatie spelende Belgische tennisster Sofie Oyen, die enkele jaren geleden nog titels won in het ITF Women’s Circuit en in de top 400 op de wereldranglijst heeft gestaan. In de tweede set kreeg Celine wel iets meer grip op het tactische spel van Oyen, maar ze verloor met 6-0 en 6-4. Ook Annelou Nab had een lastige opponente. In deze partij met veel harde en strakke rally’s - hoofdzakelijk vanuit het achterveld, ter hoogte van de baseline - dolf zij het onderspit met 6-1 en 6-2.

Niet inzetbaar

Vanwege blessures waren Lars Bijsterbosch en Maikel Borg zondag niet als speler inzetbaar, maar laatstgenoemde vervulde de gehele dag wel een verdienstelijke coachende rol. Robin Grit, die vorig weekend een beenblessure had opgelopen, was wél weer fit genoeg om te tennissen. In de eerste set speelde zijn tegenstander nog wat slordig en daar maakte de captain van MLTC goed gebruik van. Bij 2-3 pakte hij de eerste break en gaf daarna geen game meer weg (2-6). In de tweede set verloor Robin algauw een servicebeurt en hij wist deze niet meer terug te pakken (6-4). In de beslissende derde set liep zijn service weer een stuk beter en met 4-6 trok hij de winst naar zich toe.

Mattheo Knoop had in het enkelspel wel wat moeite met serveren en hij maakte enkele dubbele fouten. Bij 4-4 in de eerste set raakte zijn tegenspeler echter dusdanig geblesseerd dat hij moest opgeven.

Tiebreaks

In hun damesdubbel gingen Celine Koets en Annelou Nab qua rally’s gelijk op met hun tegenstandsters. Meerdere keren wisten ze elkaars service te breken en beide sets moesten via tiebreaks worden beslist. Daarbij kwamen de MLTC’ers als beste uit de bus, met tweemaal 6-7.
Het herendubbel van Robin Grit en Mattheo Knoop werd, net als het damesdubbel, onderbroken door regen. Het MLTC-herenduo had geen enkele moeite met de opponenten en won overtuigend met 2-6 en 1-6.

De regen hield hierna dusdanig aan dat de gemengd dubbelspelen niet meer buiten op gravel mogelijk waren. Deze werden daarom op de binnenbanen van het Bussumse tennispark afgewerkt. Annelou Nab en Vincent Schadee begonnen hoopvol en braken in de eerste game gelijk de service van het Bosheim-duo, maar dit geluk was van korte duur. De MLTC’ers werden direct ‘teruggebroken’ en verloren met 6-2 en 6-1.
Celine Koets en Robin Grit hadden minder moeite met hun tegenstanders, maar in de eerste set was toch een tiebreak nodig voor de setwinst. De weerstand van het thuiskoppel bleek daarna verdwenen, want de tweede set werd gewonnen met 0-6.