MSC blijft op titelkoers na zege in tamme derby

Yves Spruyt namens MSC op weg naar het doel. Hij scoorde in de derby tegen de zaterdagtak van Alcides al na 45 seconden de openingstreffer. Foto: Leo de Harder

Zaterdagvijfdeklasser MSC heeft goede zaken gedaan in de derby tegen Alcides. De zwart-witten wonnen zaterdag redelijk eenvoudig met 1-3 van hun stadgenoot en blijven daardoor op titelkoers. Een snelle treffer van Yves Spruijt, na 45 seconden, zette MSC op het juiste spoor en in het laatste kwartier voor rust werd het duel al beslist met twee goals: 0-3. Na de pauze bleef MSC eenvoudig overeind en moest het pas in de slotfase een tegentreffer van de zaterdagtak van Alcides incasseren: 1-3.

MSC opende scherp en zag Yves Spruijt na 45 seconden de score openen. Hij schoot een afgeslagen corner ineens binnen en bracht de bezoekers op 0-1. MSC was voor rust de betere ploeg, zonder veel kansen te krijgen. Toch verdubbelde het na een halfuur de score, via Jesse Bakker: 0-2. Toen Jort Veelo op slag van rust de 0-3 aantekende voor de koploper was het duel beslist.

Vriendelijke derby

Na de pauze gunde MSC de Alcideanen de bal, maar echt gevaarlijk worden kon de thuisploeg lange tijd niet. Pas toen Rutger Flik in de 83ste minuut de 1-3 maakte, kwam er wat vuur bij Alcides in deze verder tamme, vriendelijke derby. Tot een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer, waardoor de echte spanning uitbleef en MSC de zege relatief eenvoudig over de streep trok.

Nieuws

menu