MSC-programma bestrijdt beweegarmoede: 'We bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig'

Bij de jeugdafdeling van de Meppeler voetbalclub MSC wordt binnenkort gestart met het Moves, Skills & Co-ordination-programma. Hiermee kunnen jeugdspelers zich nog breder motorisch ontwikkelen. Het programma wordt ondersteund door NOC*NSF en betekent een primeur voor Meppel en omgeving.

Marco de Grip, hoofd opleidingen bij MSC, licht de oefeningen toe terwijl vier jeugdspelers en jeugdtrainer Jason Gelmers aandachtig luisteren.

Marco de Grip, hoofd opleidingen bij MSC, licht de oefeningen toe terwijl vier jeugdspelers en jeugdtrainer Jason Gelmers aandachtig luisteren. Foto: Roel Kalsbeek

Het MSC-programma is afgeleid van het Athletic Skills Model (ASM) dat al door een aantal topamateurclubs wordt gebruikt. Marco de Grip, hoofd opleidingen bij MSC, is blij dat hij dit programma binnen de jeugdafdeling kan opzetten. Volgens hem is het ook een must om nu anders over bewegen na te denken. „De huidige jeugd en ook de volwassenen zijn aanzienlijk minder fit en minder motorisch vaardig dan voorheen. Zij missen het plezier in bewegen. Het ASM geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: we bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig.”

Samenwerking

Nieuws

menu