MTB Streetrace krijgt in Ruinerwold nieuw stukje parcours

MTB Streetrace Ruinerwold Artizzl Media / Peter Nefkens

De vierde wedstrijd in de Streetrace-competitie Noordoost-Nederland wordt op 27 juni verreden in Ruinerwold. Het betreft de Reinders Wielersport MTB-Streetrace met start ter hoogte van het Dorpshuis De Buddingehof. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen, met daarin opgenomen een aantal hindernissen.

Dit jaar wordt er een nieuw stukje parcours aangelegd dat binnen deze gehele competitie redelijk uniek is. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is deze heel aantrekkelijk voor het publiek.

De race in Ruinerwold is voor jong en oud en wordt in verschillende categorieën verreden. De jeugd start eerst om onderling de strijd met elkaar aan te gaan. Daarna starten de nieuwelingen en junioren. De dames gaan gelijk met deze klasse van start, maar rijden hun eigen onderlinge wedstrijd. De senioren heren, verdeeld in Licentie Heren en Funklasse, sluiten de avond af.

Parcoursverkenning

De wedstrijden beginnen om 17.30 uur met de parcoursverkenning. Vanaf 18.00 uur starten drie categorieën: jongens en meisjes van 8 tot en met 10 jaar, 11-12 jaar en 13-14 jaar. Om 18.45 uur kunnen de ouderen het parcours verkennen, waarna om 19.15 uur de start plaatsvindt van de wedstrijd voor nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jaar), alsmede de dames met en zonder licentie van 15 jaar en ouder. Om 20.15 uur is het de beurt aan de heren van 19 jaar en ouder, alsmede de heren (Funklasse) zonder licentie van 19 jaar en ouder.

Digitaal inschrijven kan tot 24 juni 17.30 uur via www.mtbstreetracecompetitie.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu