Malaise DOS'46 zet zich voort met grote zeperd bij Fortuna/Delta

DOS'46

Delft- DOS'46 gaat het zaalseizoen in de Korfballeague op een onwaardige wijze afsluiten. De Nijeveners wisten de malaise van de afgelopen weken niet achter zich te laten en leden een grote nederlaag bij Fortuna/Delta. Na een 15-14 achterstand bij rust stortte DOS'46 in de tweede helft volledig in en leed een kansloze 33-23 nederlaag tegen Fortuna dat zich met de zege voor de play-offs plaatste.

DOS'46 begon aardig aan het duel met de weer in genade aangenomen Jelmer Jonker en Harjan Visscher. De Nijeveners namen een 0-2 voorsprong, maar zagen Fortuna meteen het initiatief nemen met drie treffers op rij, 3-2. Even had DOS'46 nodig zich het duel te knokken en toen dat eenmaal een feit was leverde dat een boeiende eerste helft op die uiteindelijk werd afsgesloten met een 15-14 stand in het voordeel van de Delftenaren. 

Na rust had DOS'46 10 minuten nodig om de eerste bal door de korf te gooien. Omdat Fortuna dat reeds 6x gedaan had stond het 20-15 en was het eigenlijk al beslist. Het mentaal fragiele DOS'46 kwam die tik niet meer te boven en liet zich in de slotfase gewillig naar een grote nederlaag spelen. Fortuna bleef gas geven en won uiteindelijk met 33-23.

Nieuws

menu