Manon Veenstra uit Kerkenveld is geselecteerd voor WK BMX. Ook olympisch kampioen Niek Kimmann uit Dedemsvaart doet mee

Manon Veenstra. Foto: Plan78

Manon Veenstra uit Kerkenveld en Niek Kimmann uit Dedemsvaart zijn opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap BMX op 22 augustus op de baan van Papendal. De 22-jarige Veenstra miste nog de Olympische Spelen, Kimmann pakte de olympische titel.

Bondscoach Rob van den Wildenberg vaardigt verder onder meer titelverdediger Twan van Gendt en Merel Smulders af. Smulders won in Tokio brons op de Olympische Spelen.

Nederland heeft grote plannen voor de thuiswedstrijd, zegt Van den Wildenberg. „Dankzij de uitstekende recente prestaties van onze beste BMX’ers mogen we met een grote selectie uitkomen op het wereldkampioenschap. Daarmee hebben we niet alleen de sporters aan de start die de afgelopen jaren uitblonken op internationale toernooien, maar kunnen we ook een jonge generatie de kans geven om zich op dit mondiale podium te tonen.”

De bondscoach zegt zo veel mogelijk finaleplekken te willen veroveren. „Zowel van de gevestigde namen als van de bij het grote publiek nog wat onbekendere sporters mogen we verwachten dat ze deze kans grijpen om zich te tonen. Dat we op onze thuisbaan uitkomen, is zeker in ons voordeel. We zijn al enkele weken met de complete WK-selectie aan het trainen op Papendal, zodat straks iedereen de baan tot in de details kent.”

De ploeg van Nederland bestaat uit: Niek Kimmann, Twan van Gendt, Joris Harmsen, Dave van der Burg, Jay Schippers, Justin Kimmann, Mitchel Schotman, Ynze Oegema en Brian van Eeuwijk bij de heren. Het vrouwenteam bestaat uit Laura Smulders, Judy Baauw, Merel Smulders, Manon Veenstra, Ruby Huisman en Indy Scheepers. Voor de junior mannen komen namens Nederland Jaymio Brink en Tim Goossens uit. En voor de junioren vrouwen Michelle Wissing en Renske van Santvoort.

Nieuws

Meest gelezen