Marathonloopster Andrea Deelstra bereidt zich voor op de Olympische Spelen met de waterkokers aan en de verwarming op dertig

Het is vaak ongelijk verdeeld in de wereld van de topsport. Waar heel Nederland onlangs kon meegenieten van de keuzestress van Memphis Depay - zal ik de Mercedes Maybach S650 Cabriolet meenemen voor een ritje of toch maar de Rolls-Royce Cullinan? - daar moest marathonloopster Andrea Deelstra ooit haar huis verkopen om haar geliefde sport te kunnen bedrijven. Het is het allemaal waard geweest, want binnenkort maakt ze haar opwachting in Tokio.

Andrea Deelstra.

Andrea Deelstra. Foto: Erik van Leeuwen

Het was in december toen ze tijdens de marathon van Valencia 2 seconden onder de door NOC-NSF gestelde limiet van 2.28.30 bleef en het felbegeerde ticket naar Japan in de wacht sleepte. Kapot kwam de in Niebert geboren en in Dwingeloo opgegroeide atlete over de eindstreep in de Spaanse sinaasappelstad. Ze moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Toch leek het volgens haar allemaal veel spannender dan het in werkelijkheid was.

Nieuws

menu