Marien Bogerd wint wielerronde van Staphorst, Werner Vos wordt tweede en Mattanja Woets derde

Door de wind was de wielerronde van Staphorst donderdagavond ook een strijd tegen de elementen.

Door de wind was de wielerronde van Staphorst donderdagavond ook een strijd tegen de elementen. Foto: Wilbert Bijzitter

Op Marien Bogerd stond donderdagavond geen maat tijdens de wielerronde van Staphorst. Hij kwam solo over de meet en pakte zo de overwinning bij de senioren, in de openingswedstrijd van de zomeravondcompetitie.

De jeugdrenners in de C-, D- en E-klasse gingen om 18.15 uur van start voor hun koers. Ze maakten er een mooie onderlinge strijd van. In de E-klasse won Roan van der Meulen, vóór Nederlands kampioen Vince Hooikammer en Luuk van den Belt. In de D-klasse ging Hugo Cappon er met de zege vandoor. Tristan Luchies werd 2de en Sanne Boldewijn completeerde het podium. De winst in de C-klasse was een prooi voor Adne Cappon. Jaylinn Brakke en Steijn van Gelderen kwamen respectievelijk als 2de en 3de over de finish.

B-klasse

Om 19.00 uur was het aan de senioren (A- en B-klasse) om de strijd met elkaar aan te binden. Er stond veel wind waardoor in de B-klasse in de eerste ronde al een grote kopgroep wegreed. Verschillende bekende B-renners misten hierdoor de slag. Onder hen Arjan Hokse (de nummer 2 in het klassement van de voorjaarscompetitie) en Bernd Talen (de nummer 2 van de zomeravondcompetitie van 2022). Ook oud-olympisch kampioen Gerard van Velde miste de aansluiting met de kopgroep.

Door de wind was het een zware wedstrijd, met verschillende pogingen om vanuit het peloton naar de kopgroep te springen.

Pas in de finale rekende het peloton de kopgroep weer in. Twee renners uit die kopgroep wisten echter uit de greep van het peloton te blijven en konden gaan sprinten om de winst. Deze werd door Arno Tellegen in z’n voordeel beslist. ‘Thuisrijder’ Jarno Braamskamp werd tweede. Olaf Vunderink won de sprint van het peloton en werd daarmee derde.

A-klasse

Ook in de A-klasse werd gestreden tegen de elementen. Een kleine kopgroep bepaalde het verloop van deze wedstrijd. Het tempo lag hoog, waardoor het peloton werd uitgedund.

In de finale viel de kopgroep, die tot dan toe goed had samengewerkt, deels uiteen. Marien Bogerd reed op 10 kilometer van de finish weg. Werner Vos sprong ook weg uit de kopgroep om het gat te dichten, maar op Bogerd stond geen maat. Hij kwam dan ook solo en juichend over de meet. Werner Vos werd tweede en Mattanja Woets won de sprint om de 3de plaats.