Matthias Mijnheer uit Rouveen wordt voetbaltrainer op de Kaaimaneilanden: 'Ik moet het nu helemaal zelf doen'

Wat hebben Overijssel, Drenthe en de Kaaimaneilanden met elkaar gemeen? Het antwoord is Matthias Mijnheer. De 20-jarige Rouvener stapt over precies een maand het vliegtuig in, om op 8.000 kilometer van Nederland aan de slag te gaan als jeugdvoetbaltrainer: „Dit avontuur is een uitdaging voor mij. Ik moet het nu helemaal zelf doen.”

Matthias Mijnheer poseert hier nog nabij het clubhuis van Alcides. Over een maand pakt de jonge Rouvener het vliegtuig naar de Kaaimaneilanden, om daar als jeugdvoetbaltrainer aan de slag te gaan.

Matthias Mijnheer poseert hier nog nabij het clubhuis van Alcides. Over een maand pakt de jonge Rouvener het vliegtuig naar de Kaaimaneilanden, om daar als jeugdvoetbaltrainer aan de slag te gaan. Foto: Daan Prest

Mijnheer verliet vorig jaar SC Rouveen, waarbij hij in 2017 al debuteerde in het eerste elftal, en ging een deurtje verder naar Alcides. „Ik heb mijn hele leven bij Rouveen gespeeld, altijd met mijn vrienden. Toen ik in de C’s zat, werd ik ook jeugdtrainer. Allereerst omdat ik het leuk vond om trainingen te geven. Toen ik de opleiding Sport en Bewegen ging doen in Zwolle, leerde ik om een betere trainer te worden. Daardoor kreeg ik er steeds meer plezier in. Ik ging ook stage lopen bij PEC Zwolle, toen werd het allemaal wel wat serieuzer. Die stage beviel PEC zó goed dat ik jeugdtrainer kon worden van ‘Onder 10’, samen met Alcides-ploeggenoot Koen Romme. Daar was ik echt ontzettend blij mee.”

Vacature