Meppel maakt zich op voor nieuwe editie van internationaal voetbaltoernooi om Drenthe Cup

Zondag 9 juni 2019: momentopname van de sluitingsceremonie van het toernooi om de Drenthe Cup, op het Meppeler Kerkplein.

Zondag 9 juni 2019: momentopname van de sluitingsceremonie van het toernooi om de Drenthe Cup, op het Meppeler Kerkplein. Foto: Leo de Harder

Na een afwezigheid van drie jaar staat het pinksterweekend in Meppel, op voetbalgebied, dit jaar weer geheel in het teken van de strijd om de Drenthe Cup. Het wordt de 34ste editie van het evenement. Op dit moment hebben 96 teams uit 8 verschillende landen zich ingeschreven. Daarmee is het internationale karakter van dit toernooi gewaarborgd.

Namens de organisatie laat woordvoerder Henk Veenema weten dat alle betrokkenen blij zijn dat na twee coronajaren en een jaar waarin de nasleep van de pandemie merkbaar was ditmaal gewoon weer kan worden gevoetbald. „Het is een sportief toernooi dat altijd op een hoge waardering kan rekenen. We zetten Meppel op een positieve manier op de kaart.”

Vijf leeftijdscategorieën

Het draaiboek ligt klaar en hoewel er af en toe nog wat wordt geschoven met ploegen durft Veenema de voorspelling aan dat het straks twee dagen lang genieten wordt op sportpark Ezinge. Na de ontvangst van de ploegen op vrijdag 26 mei, op het Kerkplein, barst een dag later de strijd in vijf leeftijdscategorieën los: JO12 (U12), JO13 (U13-U12), JO15 (U15-U14), JO17 (U17-U16) en JO19 (U19-U18). De finales staan gepland op zondag 28 mei.

In de aanloop naar het voetbalfestijn hebben de vrijwilligers van de organiserende verenigingen Alcides en MSC de handen zoals vanouds ineengeslagen. Ze zijn inmiddels gepokt en gemazeld en weten wat nodig is om de voetbalinvasie in goede banen te leiden. Veenema: „We gaan er alles aan doen om er een fantastisch toernooi van te maken. Dat zijn we aan onze stand verplicht.”

Op dit moment staat de deelname vast van ploegen uit Nederland, België, Bosnië-Herzegovina, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Wales. Zij staan garant voor een sterk deelnemersveld, waarin de teams van de plaatselijke clubs zich uiteraard graag willen onderscheiden in hun jacht naar eeuwige roem.

Alle plannen zijn uitgewerkt: de locatie voor de overnachtingen, catering, arbitrage, omlijstende activiteiten, de inzetbaarheid van een groot aantal vrijwilligers. Meppel is klaar voor een doorstart van de Drenthe Cup. Het is de komende weken een kwestie van finetunen , maar vervolgens kunnen oude tijden definitief herleven tijdens Pinksteren.