Met Bastiaan Meijer krijgt FC Meppel een echte verbinder als voorzitter: 'Een voetbalclub heeft stabiliteit nodig'

Saillant detail: de namen van zijn dochters Lavinia en Elisa prijken op het bord van ‘de Club van 100’ dat bij binnenkomst direct rechts in de kantine hangt. Het zegt veel over de clubman Bastiaan Meijer, die sinds afgelopen maandag officieel de opvolger is van Hans ter Voorde, als voorzitter van zaterdagtweedeklasser FC Meppel. Meijer is een man van verbinding, iedereen doet ertoe. „Het liefst sta ik buiten, dat is het mooiste: tussen de mensen.”

Bastiaan Meijer, de nieuwe voorzitter van FC Meppel, heeft altijd met veel plezier de bardiensten gedraaid in het clubhuis.

Bastiaan Meijer, de nieuwe voorzitter van FC Meppel, heeft altijd met veel plezier de bardiensten gedraaid in het clubhuis. Foto: Wilbert Bijzitter

Een regenachtige woensdagmiddag op sportpark Ezinge. Op het hoofdveld ontfermt Dick Tepper zich over de Bengels, binnen heeft diens partner Yolanda de koffie klaar. Bastiaan Meijer (39) heeft plaatsgenomen aan een van de lange tafels. Hij is nu een paar dagen in functie en zegt „er ongelofelijk veel zin in te hebben.”

Uithangbord