Moeizaam scorend DOS'46 langs hekkensluiter Oost-Arnhem

Pascal Frieswijk verschaft Amber van Doorn een vrije doorgang op weg naar de korf.

Pascal Frieswijk verschaft Amber van Doorn een vrije doorgang op weg naar de korf. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft het thuisduel met hekkensluiter Oost-Arnhem zaterdagavond met 17-12 gewonnen. De nog puntloze Arnhemmers keken bij rust al tegen een 11-5 achterstand aan, maar wisten na rust de schade beperkt te houden. De Nijeveners hadden in het tweede bedrijf heel veel moeite om de korf te vinden, maar de zege kwam nimmer in gevaar.

DOS’46 zag Oost-Arnhem de score openen (0-1) maar stelde daarna meteen orde op zaken met 5 treffers op rij (5-1). De bezoekers bleven vervolgens steeds op een marge van 4 bungelen, waardoor DOS’46 niet echt wegliep van de zwakke broeder in deze poule. Pas vlak voor rust bewerkstelligde de thuisploeg een grotere voorsprong: 11-5.

Slordig

Ook na rust was de eerste treffer voor Oost-Arnhem (11-6) maar ook nu was het antwoord van DOS’46 sterk, met drie achtereenvolgende treffers: 14-6. Deze stand stond na 11 minuten in de tweede helft op het scorebord en niets leek een grote zege van de rood-zwarten in de weg te staan. Het vervolg van de Nijeveners was echter dusdanig slordig dat zelfs het kwaliteitsarme Oost-Arnhem de schade beperkt kon houden. DOS’46 wist in 20 minuten tijd nog slechts 3 treffers te maken en won uiteindelijk met 17-12.

Door deze overwinning bezetten de Nijeveners nog steeds wel de derde plaats in groep B van de Korfbal League, een positie die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.