Motorcoureur Danny van der Sluis uit Staphorst pakt dubbele zege in Assen

Danny van der Sluis in actie in Assen. Foto: Jan Timmerman – JTS Fotografie

Motorcoureur Danny van der Sluis uit Staphorst heeft dit weekend allebei de Dutch Superbike-races gewonnen, die op het TT Circuit in Assen werden verreden.

„Wat een super weekend was dit. Ik wil het team enorm bedanken, want zij hebben de motor heel goed verbeterd, waardoor ik er als het ware alles mee kon”, reageert de Staphorster. „De dubbele overwinning smaakt natuurlijk heerlijk; het is een echte teamprestatie.”

Danny van der Sluis vertrok vanaf poleposition. De coureur van het TT Racing Team ging echter als derde de eerste bocht in, maar pakte al snel de tweede plaats en wist hij naar leider Ricardo Brink te rijden. In de derde ronde pakte de Staphorster de leiding in de wedstrijd terug, en die gaf hij niet meer uit handen.

Leider stapt laatste ronde uit de wedstrijd

Ook de tweede wedstrijd werd een prooi voor Van der Sluis. Na de start lag hij derde, maar in de tweede ronde schoof hij al op naar de tweede positie. Daarna zette Danny de achtervolging in op de leider in de wedstrijd, Vladir Leonov. In de laatste ronde stapte Leonov echter uit de race, omdat hij buiten mededinging meereed. Daardoor kwam Van der Sluis als eerste over de finish en pakte daarmee de volle 50 punten.

Door zijn dubbele overwinning is Van der Sluis tien punten ingelopen op klassementsleider Ricardo Brink en is het verschil nu nog 28 punten. De volgende ronde van het International Dutch Championship staat gepland van 6 tot en met 8 augustus op circuit van Oschersleben in Duitsland.

De wedstrijd in Assen was de vierde ronde in het kampioenschap, waar de zesde en zevende race werden verreden.

Nieuws

menu