Na 20 jaar afwezigheid heeft USV eindelijk weer 'Vrouwen 1'

Ian Vlierman, hoofdtrainer van USV 'Vrouwen 1'.

Ian Vlierman, hoofdtrainer van USV 'Vrouwen 1'. Foto: USV

Nieuwleusen - Na een periode van 20 jaar afwezigheid verschijnt vanaf komend voetbalseizoen eindelijk weer een vrouwelijk seniorenelftal namens USV tussen de kalklijnen. Dit was in twee eerdere periodes het geval bij deze zondagclub uit Nieuwleusen: van 1971 tot en met 1975 en van 1985 tot en met 2001.

Ian Vlierman is met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 de hoofdtrainer van dit jonge, enthousiaste team. De selectiespeler van USV 1 was in eerste instantie van plan, om net als in voorgaande jaren, een jeugdteam van USV te begeleiden totdat hij deze kans voorbij zag komen. Nadat de technische commissie van de USV-jeugdafdeling een oplossing had gevonden voor de vrijkomende plek, stonden alle seinen op groen voor Vlierman om te reageren op de vacature.

Hoewel de sollicitatieprocedure bijna 2 uur duurde waren de aanwezigen, onder wie een delegatie van de spelersgroep, unaniem van mening dat Ian Vlierman de juiste persoon is voor deze functie. USV ‘Vrouwen 1’ gaat het seizoen 2021-2022 van start met de volgende uit 16 spelers bestaande selectie: Lisa Vasse, Judith Huls, Esmé Strijker, Nicole Vink, Eva Spijkerman, Femke Leegsma, Fleur Stolte, Mellanie Westerhof, Judith Borger, Elsa Kok, Ellen Boelaart, Noa Soer, Romée Hofmeijer, Simone van Spijker, Chantal Mijnheer en Tess Spijker.

Naast hoofdtrainer Ian Vlierman bestaat de begeleiding van ‘Vrouwen 1’ uit assistent-trainer John Spijker, leiders Jolanda Stolte en Irma Hofmeijer, en grensrechter Gerjan Kok. Het nieuwe team traint op maandag- en woensdagavond en werkt z’n thuiswedstrijden op zaterdag af (aanvang 14.30 uur).