Namens de Meppeler atletiekvereniging De Sprinter hebben 16 leden de marathon voltooid: 'Ze schreeuwen je naar de finish'

Na ruim vier maanden van intensieve training onder leiding van Albert Pieter Venema, lange duurlopen, gezond eten, mentale ondersteuning en geen alcohol verschenen 13 leden van de Meppeler atletiekvereniging De Sprinter zondag aan de start van de marathon van Rotterdam. Erik Dambrink reisde zelfs af naar het Amerikaanse Boston om daar maandagavond de uitdaging van de marathon aan te gaan.

Een aantal leden van AV De Sprinter dat de marathon heeft voltooid. Staand, van links naar rechts: Steven van der Niet, Pieter Jan Overzet, Rogier Kattenberg, Gerard Hogeterp, Natascha Kruid, Chantal Winters en Chantal Groeneveld. Knielend: Sandor Houweling, Dick Metselaar, Mark Schuring, Milco Winters en Erwin Haandrikman. Op deze foto ontbreken Erik Dambrink, Erik Maes, Marten Bolt en Jackny van Dieren.

Een aantal leden van AV De Sprinter dat de marathon heeft voltooid. Staand, van links naar rechts: Steven van der Niet, Pieter Jan Overzet, Rogier Kattenberg, Gerard Hogeterp, Natascha Kruid, Chantal Winters en Chantal Groeneveld. Knielend: Sandor Houweling, Dick Metselaar, Mark Schuring, Milco Winters en Erwin Haandrikman. Op deze foto ontbreken Erik Dambrink, Erik Maes, Marten Bolt en Jackny van Dieren. Foto: Wilbert Bijzitter

Drie clubgenoten (Marten Bolt, Natascha Kruid en Chantal Groeneveld) legden de 42,195 kilometer af in Enschede, maar de grootste groep reisde dus af naar Rotterdam. „Iedereen was laaiend enthousiast over de beleving met elkaar. Uit Meppel was er digitale steun van clubgenoten die de race via de app volgden”, zegt Petra Hasper, de in een wijde omgeving bekende hardloopster van De Sprinter, en onder meer als fysiotherapeut nauw betrokken bij haar clubgenoten.

Magische dag