Nieuw kunstgrasveld MHV is geopend: 'Het mooie is dat we er langdurig op kunnen spelen'

De Meppeler Hockeyvereniging (MHV) heeft dit weekend feestgevierd. Dit ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. Het hoogtepunt was de opening van het nieuwe hoofdveld door Fred Hofstra, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stichting Waarborgfonds Meppel. Deze stichting, die al sinds 1878 bestaat, maakte de realisatie van het hoofdveld mede mogelijk. Het nieuwe veld heeft om die reden dan ook de naam het Waarborgfondsveld gekregen.

Bij de opening van het nieuwe hoofdveld van MHV werd zaterdag tevens de naam onthuld: het Waarborgfondsveld.

Bij de opening van het nieuwe hoofdveld van MHV werd zaterdag tevens de naam onthuld: het Waarborgfondsveld. Foto: Frens Jansen

Voorzitter Olaf Agterbosch van MHV was in zijn nopjes met het gulle gebaar vanuit het Waarborgfonds: „We hebben een substantieel bedrag ontvangen en daar zijn we heel blij mee. Zonder die bijdrage was het ons misschien ook wel gelukt, maar dan was het zeker niet zo snel gegaan als nu. Je kunt aan de grote groep mensen die hier aanwezig is ook zien dat deze vereniging leeft. Ons ledental is nog nooit zo hoog geweest als nu.”

Zeer relevant

Fred Hofstra vertelde de vele aanwezigen dat het Waarborgfonds financiële ondersteuning geeft aan initiatieven, doelen en instellingen in de gemeente Meppel. En dat op het gebied van culturele, sociale en maatschappelijke activiteiten, die toegankelijk zijn voor publiek. Hij memoreerde dat het fonds tussen de 300.000 en 400.000 per jaar aan donaties uitkeert. „Het Waarborgfonds is dus zeer relevant voor de Meppeler samenleving”, zo benadrukte hij.

Zowel op zaterdag als op zondag werden, ter gelegenheid van het jubileum, onder meer onderlinge toernooien gespeeld. Dat gebeurde onder wisselende omstandigheden, maar dat deerde de hockeyers niet. „We hebben leuke wedstrijden gehad en dat betekende eindelijk weer eens wat reuring op onze accommodatie. Het mooie van ons nieuwe hoofdveld is dat we er op zich langdurig op kunnen spelen. Als het niet vriest ook ’s winters, en dat geeft ons als vereniging voldoende mogelijkheden. Ik heb er, mede door dit prachtige nieuwe veld, een goed gevoel bij als het om de toekomst van onze vereniging gaat”, aldus Olaf Agterbosch.