Nieuwe veldkorfbalcompetitie: ZKC’19 hoopt dit seizoen wél te kunnen promoveren

De ereklassers (zoals DOS’46 uit Nijeveen) zijn vorig weekend aan de eerste helft van hun veldcompetitie begonnen en vanaf dit weekend mogen de overige ploegen zich ook weer weren in competitieverband. Hier volgt een overzicht.

10 oktober 2020: Adriaan Dusée en Melissa Rijstenberg zetten een een-tweetje op namens ZKC'19, met het Friese Harich als tegenstander. Het bleek de laatste wedstrijd van de vorige, vroegtijdig afgebroken veldcompetitie. Komende zaterdag staan deze teams toevallig weer tegenover elkaar in Zuidwolde, maar nu betreft het de eerste wedstrijd van de nieuwe veldcompetitie.

10 oktober 2020: Adriaan Dusée en Melissa Rijstenberg zetten een een-tweetje op namens ZKC'19, met het Friese Harich als tegenstander. Het bleek de laatste wedstrijd van de vorige, vroegtijdig afgebroken veldcompetitie. Komende zaterdag staan deze teams toevallig weer tegenover elkaar in Zuidwolde, maar nu betreft het de eerste wedstrijd van de nieuwe veldcompetitie. Foto: Gerrit Boer

Zo’n elf maanden geleden, om precies te zijn op zondag 11 oktober 2020, klonk voor het laatst het eindsignaal van een veldkorfbalcompetitiewedstrijd. Het was het tweede seizoen op rij dat de veldcompetitie voortijdig stopte. Toeschouwers waren toen al niet meer welkom. De ploegen in de Korfbal League mochten nadien nog wel een aangepast zaalprogramma afwerken, maar de rest moest het doen met trainingen op de club, en dat ook nog met flink wat beperkingen.

Nieuws

Meest gelezen