Nieuwleusen maakt zich op voor LIV Halve Marathon: 'Een beetje reuring in het dorp'

Het draaiboek ligt klaar, de weersvooruitzichten zijn goed en het aantal deelnemers ligt nu al boven de 100. Niet zo verwonderlijk dat Albert Mussche in de aanloop naar de eerste LIV Halve Marathon van Nieuwleusen een uitstekend humeur heeft. „Het is nu al een succes”, zegt hij, vooruitlopend op het evenement van komende zaterdag.

Het parcours van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen voert voor een belangrijk deel door de prachtige natuur van de Staatsbossen bij Staphorst. „Atleten vinden het prettig om één ronde te lopen”, weet Albert Mussche.

Het parcours van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen voert voor een belangrijk deel door de prachtige natuur van de Staatsbossen bij Staphorst. „Atleten vinden het prettig om één ronde te lopen”, weet Albert Mussche. Foto: Wilbert Bijzitter

Hij is als voorzitter van Bos Bedden Loopgroep AG’85 het een en ander gewend. Zijn vereniging tekent onder meer voor de organisatie van de Oranloop in Nieuwleusen, de 4 Mijl van Staphorst en de Munnikenslagloop in Rouveen. Een halve marathon is echter nieuw op de kalender en leidt al enige tijd tot een gezonde spanning: „Het is een mooie uitdaging.”

Geen tenten