Nijeveense Bovenboerloop is verplaatst van 4 december 2021 naar 14 mei 2022

Momentopname van een eerdere editie van de Bovenboerloop, in december 2018. Foto: Leo de Harder

De 33ste editie van de Nijeveense Bovenboerloop zou op zaterdag 4 december 2021 worden gehouden, maar de organisatie van triatlonvereniging TZT’86 ziet hiervan af. Niet omdat deze loop vanwege coronamaatregelen op voorhand niet kan plaatsvinden, maar omdat de organisatie uit ervaring weet dat de weersomstandigheden op de eerste zaterdag in december soms bar en boos kunnen zijn.

Voor velen zou dat een uitdaging zijn om juist dan een halve marathon af te leggen, maar slechte weersomstandigheden kunnen ook een reden zijn voor toeschouwers, deelnemers en/of vrijwilligers om zo snel en zo lang mogelijk de beschutting van de warme kantine van DOS’46 aan de Tussenboersweg op te zoeken. Omdat voor de toegang van deze kantine in december hoogstwaarschijnlijk nog beperkingen zullen gelden - in verband met corona - heeft TZT’86 gemeend er goed aan te doen om de Bovenboerloop nu al te verplaatsen van december 2021 naar de ongetwijfeld warmere maand mei in 2022.

Sporthal De Eendracht

Op zaterdag 14 mei wordt - net als bij voorgaande edities - een loop van 4 mijl, een loop van 12 kilometer en een halve marathon. Over nagenoeg hetzelfde parcours, maar de start en finish bevinden zich dan bij sporthal De Eendracht. De verplaatsing naar deze locatie biedt meerdere voordelen: zo zijn er meer omkleed- en douchemogelijkheden in de sporthal en ook ligt er een ruime parkeerplaats tegenover De Eendracht. Bovendien komen de 4 mijl en de halve marathon, zonder extra ‘straatlussen’, precies op het vereiste aantal meters uit.

De inschrijving voor de 33ste Bovenboerloop gaat vanaf januari 2022 van start.

Nieuws

Meest gelezen