OCR-team FamilyFit uit Staphorst pakt podiumplaatsen bij EK/WK-kwalificatiewedstrijd in Doorn

Corien Jansen finishte in Doorn als derde dame 'overall' op de 11 kilometer.

Corien Jansen finishte in Doorn als derde dame 'overall' op de 11 kilometer. Foto: FamilyFit

Corien Jansen uit Nijeveen en Frans Mussche uit Staphorst, beiden lid van het OCR-team FamilyFit uit Staphorst, hebben zich in het Utrechtse Doorn gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap Obstacle Run in 2023.

Corien Jansen ging allereerst van start op de korte afstand, 5 kilometer. Doordat in het eerste stuk geen echte obstakels waren opgenomen, pakte de Nijeveense direct een voorsprong. Toen eenmaal de hindernissen bedwongen moesten worden, kon ze de betere klimmers - hoofdzakelijk atleten die daar ook trainen en de baan dus goed kennen - niet meer voorblijven. Uiteindelijk legde ze nog wel beslag op de eerste plaats in de damescategorie 35 tot 39 jaar.

Uitstekende prestatie

Vervolgens nam Corien in Doorn ook deel aan de Obstacle Run over 11 kilometer. Ook Frans Mussche stond aan de start van dit uitdagende parcours. De Staphorster maakte deel uit van de eerste startgroep met sterke atleten. Mussche kon op het eerste gedeelte goed bijblijven en dat resulteerde uiteindelijk in een derde plaats in de categorie mannen 25 tot 29 jaar. Een uitstekende prestatie.

Corien Jansen startte enkele vakken later bij de snelste dames. Hoewel de obstakels haar wel wat makkelijker afgingen dan eerder op de dag, kon ze de ‘thuisatleten’ opnieuw niet bijhouden. Ze finishte als derde dame ‘overall’ en opnieuw werd ze eerste in de categorie 35 tot 39 jaar.