Ook 45ste editie Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is afgelast

Eind december 2019: momentopname uit het duel tussen MSC en Willemsoord, in het kader van het 43ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Foto: Frens Jansen

De organisatiecommissie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ) heeft tot haar spijt moeten besluiten om ook de 45ste editie van dit meerdaagse evenement niet te laten doorgaan.

Eind oktober had de organisatie nog de hoop dat het toernooi ditmaal wél zou kunnen plaatsvinden – de 44ste editie werd destijds immers afgeblazen – maar na gesprekken met zaalhoofden, de lokale overheid en externe partijen is zij tot de conclusie gekomen dat dit geen haalbare kaart is.

Te onzeker

Door de verslechterende omstandigheden in relatie tot corona is de situatie momenteel te onzeker geworden om een dergelijk grootschalig toernooi door te laten gaan. De besmettingen lopen op en de verwachting is dat de coronamaatregelen vanaf 4 december niet worden versoepeld, maar juist verscherpt. Momenteel mag er geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden en de verwachting is dat deze maatregel niet snel wordt ingetrokken. Voor de organisatie van het PWZ is een toernooi zonder publiek onbespreekbaar.

Aan het 45ste PWZ zouden opnieuw 100 teams deelnemen, waaronder diverse ploegen uit Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. In alfabetische volgorde ging het om Alcides, Avereest, FC Meppel, MSC, Ruinerwold, SC Balkbrug, SC Rouveen, Vitesse’63, Willemsoord, Zuidwolde en ZZVV.

Nieuws

menu